Tippek-Trükkök

AbleWord ingyenes szöveg- és pdf szerkesztő program letöltése

Ebben a programban pdf-kezelési lehetőség is van, ami azt jelenti, hogy nincs szükség külön pdf-szerkesztő telepítésére.

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

Projektünk témája a viselkedéskultúra volt, így a „Tudni illik, mi illik” címet kapta.

Elsőként kerületünkben a Csicsergő Óvoda vezetője, Nagyné Szabó Etelka hallott a 2012-es e3: eTwinning együttműködése – evolúció című pályázatról, melynek keretében szakmai fejlődés és támogatás mellett dolgozhatta ki a csapat az eTwinninges projektötletét.

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Ötven, az európai iskolai együttműködésekhez és a szakmai fejlődéshez azonnal használható recept magyarul a most megjelent eTwinning szakácskönyvben. Ínycsiklandozó eTwinning ötletek azonnali felhasználásra. Lapozzon bele!

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

Hogyan taníts interaktív táblával? Hiánypótló módszertani könyv Wolf Emőkétől Hiánypótló interaktív táblás módszertani kézikönyvet írt Wolf Emőke tanárnő. A Netasztal beszélgetésben megkérdezzük, hogy mi inspirálta erre a munkára, kinek szól ez a könyv és vajon mennyire használhatók az összegyűjtött interaktív tábla módszerek a mindennapi gyakorlatban...? 

 
További információ és könyvrendelés ITT >>> Hogyan taníts interaktív táblával?

Bővebben...

Óravázlatok

Kémia óravázlatok a virtuális Tanári Kézikönyvben Kémia óravázlatok találhatók abban a digitális Tanári Kézikönyvben, amelyet az Európai Petrolkémiai Szövetség (EPCA) készített az UNESCO és az IUPAC közreműködésével. Óravázlatokat, tananyagokat és ötleteket kínál arra nézve, hogyan lehet integrálni a kémiát az iskolai oktatásba.

A kézikönyvet elsősorban középiskolai tanárok forgathatják haszonnal. Töltse le most!

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak
Az alábbiakban dr. Ollé János - blogjában közreadott -, a Moodle 2011 Konferencia plenáris előadásának összefoglalója és prezentációja, illetve podcast felvétele olvasható és látható.

A moodle 2002. augusztus 20-án történő megjelenésekor a keretrendszernek a saját műfajában nem volt érdemi konkurenciája.

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

A moodle rendszer az online oktatási folyamat szabályozásának optimális eszköze. A modul alapú tevékenységek és a kommunikációs blokkok megfelelő hátteret biztosítanak a folyamat mikrostruktúrájának menedzseléséhez. - írja Ollé János blogjában, ahol megnézhető a gödöllői Szent István Egyetemen tartott MoodleMoot 2011 konferencián elhangzott előadásának prezentációja...

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

Az IKT lehetőségei az SNI tanulóknál - Renike az Örömpedagógia felé

Újhelyi Jánosné (Szeverényi Irma) gyógypedagógus, az ISZE IKT konferenciáján mutatta be azt a videofilmet, amelyen a 11 éves Renike példáján keresztül tapasztalhatjuk meg az okosan és szakértelemmel használt technikai (IKT) eszközök alkalmazásának lehetőségét a gyógypedagógiában is...

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

Az elearning új útjai az eLearning fogalmának értelmezéseA korábban megkezdett sorozat folytatásaként az andragógia MA levelezős és nappalis kurzusok óráin készült podcast felvételek láthatók és hallhatók ebben a bejegyzésben. A levelezős óra meglehetősen hosszúra nyúlt, végül 2 órát beszéltünk az eLearning fogalmáról február 26-án.

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

Az IKT módszertan úttörői - A Suli.net.tan pályázat 2010 díjazottjai Az IKT módszertan úttörői - A Suli.net.tan pályázat 2010 díjazottjai

Az IKT módszertan megújításában, az IKT eszközök használatának jó gyakorlata terén sokat tettek azok a pedagógusok akik pályázatukkal részt vettek az Suli.net.tan 2010 pályázaton.

 Az alábbi cikkből megismerhetik a pályázat különdíjasait...

Bővebben...

Tippek-Trükkök

Interaktív grafikon a digitális táblán - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésEz az online eszköz nagyszerűen használható fogalmak, szereplők tulajdonságainak osztályozására, szemléltetésére. Az interaktív táblán látványosan alkalmazható elemzések, beszélgetések során, vitára ösztönzi a gyerekeket és a vita végeredményét szemléletes módon meg is őrzi.

Tovább