Közösség - Események

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Tegnap este megérkeztek a versenyzők is, de Gáborral csaktelefonon és sms-ben tudtunk szót váltani. A versenyzők szállása az ExCeL-hezvan közel, de nem olyan közel, mint az előzetesen gondoltam, így végülszemélyesen nem tudtunk találkozni.
Számukra a ma lesz a kirándulós nap, holnappedig a versenyhelyszínnel és az eszközökkel ismerkedhetnek.

A C-3 mondhatni a várakozásoknak megfelelően telt. Ez a miszakmánkban azt jelenti, hogy megfeszített meló egész nap. Vegyük át mégegyszer az alapokat!

1.      A versenyzők a WorldSkills verseny 4 napja alatt4 különböző feladatot oldanak meg.

2.      A szakértők a versenyt megelőző hónapokban javaslatokatküldtek be az egyes napok feladataira, amiből szavazással választotta ki acsapat azt a négyet, ami a mostani verseny alapjául szolgál.

3.      Az előzetesen kiválasztott feladatokat 30%-banmeg kell változtatnunk itt a helyszínen.

4.      Minden napnak külön szakértői 6-7 főből állószakértői csapata. Az ő dolgok, hogy az adott nap feladatét 30%-ban módosítsák,véglegesítsék, kipróbálják és a javítási útmutatót elkészítsék. A 4. napcsapatát én vezetem.

És hogy mi is történt ma tulajdonképpen? Tegnap már elég jólelhaladtunk, ezért mára már csaknem elkészült a 30% változást tartalmazó és azitteni körülményekhez illeszkedő tesztfeladat. Ma kipróbálásra és a pontozásiútmutatóra kellett koncentrálnunk. Egy munkahelyet előkészítettünk úgy, hogy azcsaknem olyan állapotot tükrözött, mint amilyennek a versenyzők is találkoznaka verseny kezdetekor. Bertrand-dal, a belga „kölcsönszakértővel” (ő egy másiknap csapatához tartozik) megerősítve vágtunk neki a feladatnak.

Amíg Bertrand úgy próbálta megoldani a kitűzött feladatot,mintha ő is egy versenyző lenne, mi az iráni kollégával a pontozási útmutatóndolgoztunk. Napközben számos kisebb-nagyobb problémával kerültünk szembe, ezekjó részét némi küzdés árán sikerült megoldanunk.

Nasser (a képen szemben, láthatósági mellényben) ebédidőben mesélt az iráni helyzetről. A beszélgetésaz internetszolgáltatókkal kezdődött. Kiderült, hogy mi idehaza el vagyunkkényeztetve hozzájuk képest. Náluk egy átlagos otthoni internet előfizetéskétszer-háromszor többe kerül, mint minálunk, ráadásul ezért 25-öd olyan gyorskapcsolatot kapnak. Még nagyobb probléma, hogy a kormány mindent ellenőriz.Nincs YouTube például és nincs Facebook. Ez idáig csak egy csomó veszélyesnek nyilvánítottwebhelyet blokkoltak (black list), de most elhatározták, hogy megfordítják alogikát: semmit sem engedélyeznek, kivéve azokat a helyeket, amiketbiztonságosnak ítélnek (white list). Ha nálunk ilyet szeretnének valamikor isbevezetni több tüntető lenne a Kossuth téren, mint ezelőtt bármikor…

Hazafelé az angolul nem beszélő japán szekértővel, Takao-valés a tolmácsával Megumi-val utaztam. Ők ketten sok-sok kérdéssel halmoztak el,aminek az lett az eredménye, hogy éppen két állomással szaladtunk túl az DLR-metróátszállás helyén.

A nap a szálloda éttermével egy rövid magyarcsapattalálkozóval végződött.
Már csak két nap a kezdésig!
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> 20111001 – szombat – C-3 – Irán és az az internet

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: