Interaktív eszközök - Interaktív oktatóeszközök

LogiBlocs - elektronikus, építhető felfedezőrendszer alsósoknak - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésLogiBlocs - elektronikus, építhető felfedezőrendszer alsósoknak

A virtuális interaktivitás mellett az oktatásban rendkívül nagy szerepe van a valódi, megfogható, tapintható modellek, kísérleti eszközök alkalmazásának.

A Logiblocs egy innovatív, elektronikus építőkészlet, amely segít megérteni az alsós korú gyermekek számára az őket körülvevő technika világát, emellett játékosan fejleszti a kreativitást is.

 
Keltsd életre, amit megépítettél!
LogiBlocs - elektronikus, építhető felfedezőrendszer alsósoknak
 
A gyermekek érdeklődési köre 12 éves korig alakul ki, amit korszerű építőjátékokkal már korán fejleszthetünk. A gyermekek jövőjét nagyban meghatározza a helyes pályaválasztás, amihez azonban elengedhetetlen a képességek felismerése.

Ebben nyújthat segítséget a LogiBlocs építőkészletek, melynek használatával játékosan felismerhetők a gyermekek műszaki érdeklődése, fejleszthetik képességeiket, tehetségüket jobban kihasználhatják.

A Logiblocs segítségével fejlődik a logikai gondolkodás, amit a tanulók később a mindennapi életben is jól tudnak használni.

Interaktív tábla és interaktív oktatókészlet

A LogiCD szoftver segítségével a gyermekek pl. előállíthatják a saját működő Logiblocs áramkörüket a képernyőn, vagy az interaktív táblán egy modern, 3D-s környezetben, majd a virtuális összeszerelést követően kipróbálhatják magukat a kézzelfogható Logiblocs elemeivel is.

Memóriakártyák

Ez a 24 műanyag kártyából álló készlet lehetőséget ad fiatalabb gyermekek számára egy projekten való dolgozásra minimális felügyelet mellett. A kártyák összehasonlításul példát vesznek a mindennapi életből, mely a megértést könnyítik. Emellett az ellenőrző rendszerre és a digitális technológiára is koncentrál.

A kártyák oktatási intézményekben nagyon népszerűek.

 
A jelzőlámpáktól a szuperszámítógépekig
LogiBlocs - elektronikus, építhető felfedezőrendszer alsósoknak

a mai világban minden ugyanazon az elven működik, mint amit a Logiblocs bemutat. A készletekkel minden korcsoport a saját képességeihez megfelelő dolgot építhet! A jelenlegi készletek a logika, a vezérlés, az automatizálás, a robottechnika, és a tervezés területei fejlesztik.

Belülről minden LogiBlocs-elem egy-egy áramkört takar, melyet az egyszerűség és az átláthatóság kedvéért, az elem tulajdonsága szerint külön színekbe öltöztetünk.

Így az egymásba illesztéssel a gyerekek felfedezőútra indulhatnak a gépek logikájának világába, de kellő kreativitással és önállósággal egyszerűen saját működőképes szerkezeteket is létrehozhatnak.

 

Már több mint 4000 iskola használja az oktatásban

LogiBlocs - elektronikus, építhető felfedezőrendszer alsósoknakBár Magyarországon még csak most került forgalomba, külföldön már több ezer iskolában használják a technikai érdeklődésű gyerekek készségfejlesztésére.

Közkedveltségének oka főleg az, hogy használatához elektronikai tudás nem szükséges, csoportmunkát tesz lehetővé, és tervezésre és kísérletezésre ösztönzi a gyermekeket.

 

Balázs-Diák Kft. Minden, ami a színvonalas oktatáshoz kell - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
További részletek taneszköz.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: