IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Az egyre divatosabb felhőalapú szolgáltatások legújabb tagja weboldalak elhelyezésére kínál ingyenes és reklámmentes tárterületet.
 
A Staticloud nevű oldalon, ahogyan azt a neve is elárulja, statikus weboldalakat helyezhetünk el, azaz kiválóan alkalmas olyan site-tok tárolására, amelyek HTML-, CSS- és Javascript-elemekből épülnek fel. A szolgáltatás használata ingyenes, és nincs szükség regisztrációra, bejelentkezésre. Természetesen abban az esetben, ha később változtatni, módosítani szeretnénk az oldalainkat, akkor érdemes megadni az e-mail-címünket, mert így tudjuk felülírni, aktualizálni az itt tárolt tartalmakat. Ilyen esetben arra is van lehetőség, hogy jelszóval védjük az oldalt, vagy hozzárendeljük a tulajdonunkban levő domain nevet.
staticloud

Ha megadjuk az e-mail-címünket, akkor később akár módosíthatjuk is a weboldalainkat

 

Ha a számítógépünkön tetszőleges webszerkesztővel elkészítettünk egy site-tot, akkor azt el kell mentenünk egy helyi könyvtárba, és utána ezt a teljes könyvtárat kell összecsomagolni egyetlen állományba.  Ezt a tömörített fájlt egyszerűen rá kell húzni a Staticloud főoldalán található nagy színes téglalapra, és már készen is vagyunk. Pontosabban még az van hátra, hogy az oldalnak egy egyedi nevet adjunk. Ha például a techline nevet írjuk be, akkor az éppen feltöltött website-tot a techline.statcloud.com címen lehet majd elérni.

staticlod

Csak rá kell dobni a Staticloud főoldalára az összecsomagolt website-ot

 

A Staticloud szolgáltatás a weboldalakat az Amazon felhőalapú tárolóterületére tölti fel, így ez az infrastrukturális háttér komoly biztonságot ad weboldalainknak annak ellenére, hogy ingyenes. <<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Ingyen webszerver regisztráció nélkül

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: