IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

Új funkció jelent meg a Gmail felületén. Ha emailt írunk vagy olvasunk, a jobb hasábban megjelenik az emailezésben részt vevő kontaktunk widgetje, amiből megtudhatjuk, hogy utoljára milyen témákban leveleztünk az illetővel, online van-e.

Így, leírva talán nem tűnik olyan hasznos fícsörnek, de ha elkezdünk odafigyelni rá, akkor jó segítség lehet. Segít észben tartani, hogy

kivel miről leveleztünk a közelmúltban.

 

Külön tetszik, hogy az is megjelenik ezen a felületen, ha az adott személlyel, akivel épp levelezünk, közös eseményünk lesz, amit a Calendarban korábban rögzítettünk. Ugyancsak érdekes, hogy megmutatja a widget ismerősünk korábbi Buzz-os vagy GReader-es megosztásait is.

Kicsit arra az újításra rímel a people widget, ami szintén nem rég óta van a Gmailben: ha egy kontaktnak készülünk levelet írni, akkor a compose oldalon ajánl nekünk a levelezőrendszer olyan egyéb kontaktokat, akikkel általában csoportosan szoktunk emailezni. Vagyis kontaktokat ajánl nekünk a Gmail, segít támogatni a gördülékenyebb köremailezést.

Szerintem a Google célja elég világos a fenti újításokkal. Azon túl, hogy hasznos fícsörök, a júzereket a képernyő jobb széle felé orientálják. És hogy, hogy nem, ezen a felületen találhatóak a Gmailben a szöveges hirdetések is.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Gmail újdonság people widget - Webisztán

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: