IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Skype

Manapság a “vok”, “naon” és a hasonló elkorcsosult szavak világában talán nem túl népszerű egy helyesírás ellenőrző a Skype-hoz, de biztosak vagyunk benne, hogy azért vannak akik még ügyelnek a helyesírásukra az interneten is, így nekik hasznos lehet ez a kiegészítő.

 Alapvetően a Skype nem rendelkezik helyesírás ellenőrzővel, ezért egy kis segítségre van szüksége. Ez a segítség  “Ursa Spell Checker” névre hallgat. Ezzel a kiegészítéssel lehetőségünk van arra, hogy a Skype-ot egy helyesírás ellenőrzővel kiegészítsük. Ehhez először is töltsük le:
http://www.ursa-spelling.com/packages/UrsaSpellingSetup_1.6.exe.

Ha ez megvan, akkor telepítsük a UrsaSpellingSetup_1.6.exe elindításával, de fontos, hogy a .NET telepítve legyen. A telepítés teljesen egyértelmű, ezért erre nem is térünk ki, csak annyira, hogy a végén hagyjuk bejelölve a “Run Ursa Spelling” lehetőséget, így indítás után azonnal elindul.

Ha sikerült akkor egy ilyen ikon jelenik meg a tálcán az automatikusan futó programok között:

Ha nem jelent meg, akkor lehetséges, hogy a .NET nincs a számítógépre telepítve.

Ez után már használható a helyesírás ellenőrző, de fontos tudni, hogy automatikusan nem indul el, hanem minden egyes beszélgetési ablakban a CTRL+F7 használatával el kell indítani, leállítani pedig a CRTL+F11 segítségével lehet (ez a beállítások között megváltoztatható). A másik amit tudni kell, hogy még csak angol szövegekre működik a helyesírás ellenőrzés, de bővíthető rengeteg nyelvvel, köztük szerencsére a magyarral is.

...

Tovább a teljes cikkhez >>> Skype helyesírás ellenőrző ingyen

 

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: