Feleltetőrendszerek - Feleltetőrendszerek

Bemutatjuk: QOMO QClick feleltetőrendszerek - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Bemutatjuk: QOMO QClick feleltetőrendszerek

Az interaktív oktatástechnika módszertanának sarkalatos pontja a tudásfelmérés és számonkérés szakasza, amelyet ma már nem csak kockás papírra vetett, ákom-bákom betűkkel telerótt füzetlapokon lehet elvégeztetni, hanem korszerű, feleltetőrendszereket használva is.

Tamás Attilával, a QOMO hazai képviseletének vezetőjével beszélgettünk az amerikai cég új, LCD kijelzős feleltetőrendszeréről, de kérdeztük az eszközcsalád többi tagjáról is…

IOT: A cég nemrég mutatta be szavazó- és feleltetőrendszer családjának legújabb, harmadik tagját. Miért foglalkozik a QOMO ilyen intenzíven az oktatástechnikának ezzel a területével?

Bemutatjuk: QOMO QClick feleltetőrendszerekTA: Ennek több oka is van. A legfontosabb talán az, hogy a digitális oktatástechnikai eszközök fejlesztése iránt elkötelezett cégek repertoárjából ma már nem hiányozhatnak az elektronikus feleltetőrendszerek.

Ezek az eszközök fontos szerepet töltenek be az oktatásban, mert nem csak a tanulóknak jelentenek szórakoztatóbb, kevésbé sztresszes feleltetősdit, de a tanárnak is jelentős időt spórolnak meg az automatikus és azonnali, elektronikus kiértékelésnek köszönhetően.

A bővülő kínálat másik oka a technológiában keresendő: az infravörös adó-vevős megoldás mellett megjelentünk a rádiófrekvenciás készülékeinkkel is, hogy ki-ki preferenciája szerint választhasson.

Legujabb modellünk pedig már hat soros LCD kijelzővel is bír, ami a legkomplexebb feleltetőrendszer kategóriát jelenti.

IOT: Röviden bemutatná az eszközcsalád tagjait?
QIR200 - Bemutatjuk: QOMO QClick feleltetőrendszerek

TA: A QIR200 az első a sorban, amely, - mint a nevéből is látszik – infravörös adó-vevős rendszer. Itt, a technológiából fakadó alapkövetelmény, hogy a tanulói egységek és a tanári egység is „rálásson” a vevőegységre. Az IR megoldást akik szeretik, épp ezért szeretik, mert 100%-ban kizárható az interferencia, azaz egy másik, a közelben működő, hasonló feleletetőrendszer esetleges zavaró hatása.

A QRF200 a QIR200 rádiófrekvenciás változata, amelyben egy automatika gondoskodik a keresztzavarás lehetőségének a kiküszöböléséről.

A QRF600 az LCD kijelző mellett komoly billentyűzettel is rendelkezik, ami lehetővé teszi számok, szavak, speciális jelek használatát is a válaszadásnál.

IOT: Mit emelne ki a QRF600 leghasznosabb tulajdonságai közül?

TA: Elsőként a rendszer teljes kompatibilitását említeném a Microsoft Office tagjaival, így a közismert Power Point prezentáció készítő szoftverével. Szerintem ez az egyik oka a QRF600 gyors és nagy népszerűségének, hiszen ez az integráció rendkívül leegyszerűsíti az eszköz használatát.
Ugyan ilyen könnyedséggel tudunk listákat (pl. tanulói névsort) importálni Excel-ből, majd a kiértékelt eredményeket Excel-ben elmenteni.

Bemutatjuk: QOMO QClick feleltetőrendszerek - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

Egy sor feladat összeállítási típusból lehet választani: házi feladat, villám kvíz, kezeket fel… stb.. A „Házi feladat” lehetőséget ad arra, hogy mindenki a saját tempójában oldja meg a feladatokat, akár az óra után, otthon is.

Ezek az üzemmódok testreszabhatóvá és változatossá teszik a kérdezz-felelek játékot.

Szeretik a pedagógusok azt, hogy lehetőség van egyéni és csoportos feleltetésre, akár időkerethez kötötten is. A tanulókat pedig megnyugtatja, hogy válaszaikról a visszajelzést azonnal megláthatják a kényelmes, mobil telefonhoz hasonló nagyságú LCD kijelzőn.

Az már csak hab a tortán, és a gazdaságos üzemeltetéshez tartozik, és ezért a fenntartók örülnek, - hogy a kézi készülékek automatikusan, időzítetten kikapcsolnak nem használat esetén, ezzel takarékoskodik az elemekkel.

IOT: Milyen kiszerelésekben forgalmazzák a készülék szetteket?

TA: Két standard csomagunk van, a 10+2 és 30+2. A QOMO különlegessége, hogy ezekben a csomagokban 2 db tanári egység van. Ezen felül nálunk (AVCentrum.hu) egyenként is lehet tanulói egységet vásárolni, így tetszőleges számúra bővíthetjük a rendszert.

IOT: Végül egy fontos kérdés: mit szeretnek benne a leginkább?

Bemutatjuk: QOMO QClick feleltetőrendszerekTA: A tanárok és a tanulók is a könnyű kezelhetőséget, a magyar szoftvert, a Power Point alapokat. A fenntartók a rendkívül méltányos árakat és kedvező érték/ár arányt. Talán ennyi... Ja, persze a nebulók leginkább azt, hogy a színes, trendi kis készülékek leginkább egy menő mobiltelefonhoz hasonlítanak…

***

Kapcsolódó cikkek: -

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: