Közösség - Események

A köztársasági elnök fogadta a EuroSkills-es magyar csapatotA decemberben Lisszabonban rendezett EuroSkills 2010 versenyen az Office ICT Team kategóriában induló magyar csapat kiemelkedő eredményt ért el.

A többi kategóriában is szép eredmények születtek, így elismerésként  dr. Schmitt Pál köztársasági elnök a Sándor Palotában fogadta a teljes magyar EuroSkills csapatot. 

A csapat negyedik hely mellett egyéni értékelésben Kaplonyi Dávid (Project Manager) arany-, Horváth Tibor (Microsoft Specialist) ezüst-, Szabó Gábor (Cisco Specialist) pedig bronzérmet szerzett, és kiváló teljesítménye miatt a negyedik csapattag, Hajdú László (Open Source Specialist) is megkapta a Medallion of Excellence kitüntetést.

A többi kategóriában is szép eredmények születtek, így elismerésként  dr. Schmitt Pál köztársasági elnök a Sándor Palotában fogadta a teljes magyar EuroSkills csapatot. Az eseményen a köztársasági elnök beszélt a szakmai képzés fontosságáról, és arról, hogy ezek a sikerek bebizonyították, hogy egy fiatal magyar szakembernek is lehet keresnivalója Európa élmezőnyében.

A köztársasági elnök fogadta a EuroSkills-es magyar csapatotA hivatalos ceremónia után a közös fotózás következett, majd mindenkinek módja volt a Sándor Palota Budapest legszebb panorámáját biztosító teraszáról szétnézni. Az rendezvényt egy pohárköszöntő zárta, ahol már a fiúknak és szakértőiknek (Dormanns Marcel, Gál Tamás, Gál Balázs és Sisák Zoltán) is lehetőségük volt kötetlen beszélgetést folytatni dr. Schmitt Pállal.

Kaplonyi Dávid az esemény kapcsán elmondta, hogy mindannyian nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy ilyen magas szinten ismerték el munkájukat és az elért eredményt. A köztársasági elnök szavaihoz kapcsolódva azt is hozzátette, hogy a sikerekhez nagyon magas szintű felkészítő munka volt szükséges. Az alapokat a debreceni Mechwart András Szakközépiskolában kapták, és a EuroSkills felkészítés során is folyamatosan támogatta őket az iskola. Nem csupán a laborhasználatot biztosította a Mechwart, de az angol nyelvi felkészítésükről is gondoskodtak. Az iskola dolgozói közül Dávid név szerint is megemlítette Molnárné Sáfrány Katalint, Szathmáryné Bíró Katalint, Csontó Bélát, Varga Sándort, Garamhegyi Gábort, Papp Lajost és Rácz Imrét, illetve dr. Almási Bélát a Debreceni Egyetemről, akiknek személy szerint is nagyon sokat köszönhetnek.

"Minden akadémiai hallgatót arra bíztatok, hogy tegye próbára magát a EuroSkills-en vagy a WorldSkills-en, mert ezek a versenyek rengeteg élményt kínálnak és kiváló szakmai fejlődési lehetőséget biztosítanak." - zárta mondandóját a csapatvezető.

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 

További információ >>> A köztársasági elnök fogadta a EuroSkills-es magyar csapatot

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: