Tananyag - Általános iskola

Történelem 6. interaktív tananyagTörténelem 6. interaktív tananyag

Az interaktív tananyag fejezetei végigvezetik a diákokat a teljes történelmünkön, animációkkal, interaktív feladatokkal színesítve. A tantárgy sajátosságából eredően visszatérő elem az időszalag és a térkép, valamint a velük végzendő műveletek.

Bánhegyi Ferenc: Történelem 5–6. interaktív tananyag Az interaktív tananyagok különféle módszereket alkalmaznak, többek között térképek kiegészítése, a térképeken animációk megfigyelése, animációk irányítása, időszalagok kitöltése, oszlop- és kördiagramok szerkesztése, szövegpótlás. A tantárgy sajátosságaiból eredően visszatérő elem az időszalag és a térkép, valamint a velük végzendő műveletek.

Az 5. évfolyamos CD tartalmának fejezetei végigvezetik a tanulókat az őskortól az ókori Keleten, Mezopotámián át Egyiptomig, bemutatják a piramisépítés, a mumifikálás folyamatát, majd érintik az ókori India és Kína történelmét. A görög istenek világa, az olimpiai versenyek, Athén, Spárta bemutatása, a perzsa háborúk, a görög tudomány és művészet mind-mind helyet kapott a teljes anyagot átfogó interaktív kiadványban. Az ókori Róma, a pun háborúk, Julius Caesar élete, Jézus kálváriája és a Római Birodalom bukása található a negyedik fejezetben, majd az ötödikben rátérünk a magyar nép vándorlására és a honfoglalásra.

A 6. évfolyamos interaktív tananyag feldolgozza a középkori állam és egyház szerkezetének kialakulását. Foglalkozik a kolostorok életével, a lovagokkal és a művészeti irányzatokkal. A magyar történelem terén felöleli István államalapításától az Árpád-házi királyokon át az Anjouk, majd a Hunyadiak kicsiségéig tartó időszakot. Egy újabb témakörben foglalkozik a nagy földrajzi felfedezésekkel, a reformációval, az angol polgárháborúval, valamint a francia Napkirály és az orosz Nagy Péter cár udvarával. Az utolsó részben pedig a török hódoltságtól a Rákóczi-szabadságharcig terjedő időszakot dolgozza fel.

Apáczai Kiadó - Interaktív digitális tananyagok www.apaczaii.hu
 A cikk teljes terjedelemben itt olvasható apaczai.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: