Szoftverek - Egyéb szoftver

Megjelent a Java Platform EE 7 és SDK-ja

Az Oracle a Java Community Process (JCP) közösség tagjaival együttmûködve bejelentette a Java Platform, Enterprise Edition 7 (Java EE 7), valamint a Java EE 7 Software Development Kit (SDK) megoldások piacra kerülését.

A kiadott közlemény szerint a Java EE 7 új szolgáltatásai közé tartozik egy olyan skálázható infrastruktúra, amely lehetővé teszi a HTML5 specifikáción alapuló alkalmazások építését.

 

Ez például olyan fejlesztéseknek köszönhető, mint a kis késleltetésû, kétirányú végponti kommunikációra épülő WebSockets technológia, az adatelemzés és adatcsere egyszerûsítése az iparági szabványnak számító JSON feldolgozás révén, továbbá a JAX-RS 2.0 keretrendszerre épülő aszinkron RESTful Web Services még több párhuzamos felhasználót támogató megoldása.

A fejlesztői hatékonyság fokozása érdekében a Java EE 7 egyszerûsített alkalmazásarchitektúrát valósít meg egy egységes, integrált platformmal.

Emellett csökkenti a boilerplate kódokat függőséginjektálás és alapértelmezett erőforrások használatával, növeli a hatékonyságot az annotációk használatának kibővítésével, a RESTful Web Services kliens támogatása révén pedig tovább szélesíti az alkalmazáshordozhatóság lehetőségeit.

Az új verzió a kötegelt feladatokat kezelhető egységekre bontja a folyamatos OLTP-teljesítmény biztosításához, többszálas konkurens feladatokat határoz meg a fokozott skálázhatóságért, javítja a managed beanek összehangolását (beleértve a tranzakciós interceptorokat), továbbá többféle lehetőséget és rugalmasságot kínáló tranzakciófeldolgozó alkalmazásokat tesz lehetővé.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: