Feleltetőrendszerek - Feleltetőrendszerek

Interwrite feleltető rendszerek - kicsiknek és nagyoknak egyaránt - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésInterwrite feleltető rendszerek - kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Az interaktív táblák talán egyik leghasznosabb kiegészítői a feleltető, illetve szavazó rendszerek. Közreműködésükkel óráinkat valóban interaktívvá, izgalmassá és dinamikussá tehetjük, a diákokat folyamatos munkára sarkallhatjuk. Ugyanakkor a játékos, néha talán formabontó tanórákon folyamatos visszajelzést kapunk a tanulók tudásáról és eredményeiről.

Ezúttal az Interwrite feleltető és szavazó rendszereit mutatjuk be...

Interwrite CRICKET - vidám színek és játékos külső, kifejezetten kicsiknek

DNN Kft. - Az Interwrite Learning oktatástechnikai megoldások hazai szállítója

Számonkérésről már egészen kis korban is beszélhetünk, noha ezeknek a formája jóval játékosabb, mint például a középiskolás korosztály esetében. Az Interwrite CRICKET-et kimondottan kicsiknek tervezték. Színes és vidám megjelenése az alsó tagozatos diákok számára játékos felelést és szintfelmérést tesz lehetővé.

Külseje egyszerű és letisztult, csupán néhány gomb található rajta, de azok egyértelmű és könnyű kezelhetőséget biztosítanak anélkül, hogy elvonnák a figyelmet a tananyagról. A rádiófrekvenciás kapcsolattal rendelkező egységek mindennapos használatra készültek, ennek megfelelően nagyfokú strapabírás jellemzi őket.

A kétirányú kapcsolatnak köszönhetően a diákok visszajelzést kapnak arról, megérkezett-e válaszuk. Az előkészületekben és a kiértékelésben is nagy segítséget jelent a felhasználóbarát magyar nyelvű szoftver. A készülékek használatával a diákok az órán egyszerűen válaszolhatnak kérdésekre, teszteket tölthetnek ki, sőt akár házi feladataikat is bemutathatják.

Az egységek többféle kérdéstípust támogatnak: igaz-hamis, numerikus (megkülönbözteti a pozitív és negatív számokat, kezeli a tizedesvesszőt és a törteket is, így speciális matematika órai kérdések is feltehetők vele), stb. Több válaszadási lehetőség esetén a diákoknak módjukban áll többször is javítani válaszukon.

A CRICKET rendszerrel számos jelentést is készíthetünk a tanulók részvételéről és az előadások eredményességéről. PRS vétel esetén integrált osztálynaplóról beszélhetünk, s ekkor a diákok válaszait is egyből rögzíthetjük a PRS osztálynaplóba, vagy más rendszerekbe (akár Excel formátumba is).

Interwrite CPS Pulse RF - Nem elég a tipp, szöveges választ várunk!

Interwrite feleltető rendszerek - kicsiknek és nagyoknak egyaránt Az elektronikus mérés-értékelés egyik legkifinomultabb eszköze a CPS RF (Classroom Performance System). Segítségével már nyílt kérdéseket is föltehetünk a hagyományos teszt jellegű kérdések mellett, azaz a diákok válaszukban rövid szöveges üzenetet is küldhetnek. Ez a megoldás a tippelés lehetőségét nagy mértékben csökkenti.

A rádiófrekvenciás technológiának köszönhetően a tanulók válasza gombnyomáskor azonnal bekerül az adatbázisba, a tanuló neve mellé. A küldés folyamatát a tanulók is nyomon követhetik egységük háromsoros LCD kijelzőjén, így biztosak lehetnek benne, hogy válaszuk megérkezett-e.

Az elemmel működő egységek (klikkerek) a kijelzőn kívül numerikus és matematikai szimbólumokat is tartalmazó billentyűzettel, továbbá navigáló gombokkal rendelkeznek.

Ennek a feleltető rendszernek alapvető erőssége a hozzá kapcsolódó RESPONSE szoftver, melyben tárolódik a tanulók adatbázisa és a számonkérések során elért eredmények. Néhány kattintással elkészíthetjük a tanulónkénti, vagy akár kérdésenkénti statisztikákat.

Kérdéseink szerkesztéséhez használhatjuk a beépített alkalmazást, de a sokak által ismert MS PowerPoint programot is.

Interwrite feleltető rendszerek - kicsiknek és nagyoknak egyarántInterwrite CPS IR - a megtestesült egyszerűség és sokrétű használhatóság mintapéldája

Az infravörös technológiát használó Interwrite CPS IR mindössze 8 gombbal rendelkezik, ez azonban bőségesen elegendő is. A kisméretű (könnyedén hordozható) és igen kézreálló eszközöket nem szükséges külön bekapcsolni, használatához elég valamelyik válaszgombot megnyomni.

Egyszerűségének köszönhetően egészen kis korosztály számára is kiválóan alkalmas eszköz. Ugyanakkor ennek a feleltető rendszernek is éppúgy fontos tartozéka a RESPONSE szoftver, mint az Interwrite Pulse RF-nek, így magasabb korosztályok esetén is nyugodtan alkalmazhatjuk.

Interwrite feleltető rendszerek - kicsiknek és nagyoknak egyaránt
DNN Kft. - professzionális Vizuáltechnika
 
Az Interwrite feleltető egységekről itt talál további leírásokat >>> www.dnn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: