Tananyag - Digitális tankönyvek

Digitális tankönyvek az i-padon - Bemutatkozott a Nemzeti Tanönyvkiadó iBooks családja A digitális tankönyveké a jövő! Nem is kell több bizonyíték erre, mint a hatalmas médiaérdeklődéssel kísért, az egri Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájában megtartott iBooks projekt bemutató, ahol a nyilvánosság előtt debütált a Nemzeti Tankönyvkiadó táblagépeken futtatható 11 digitális tankönyve, illetve maga a digitális tankönyv projekt, amely az Eszterházy Károly Főiskola és a Szinva internet Informatikai Kft. együttműködésével valósult meg.

Nézze meg rövid videó beszámolónkat a hazai IKT-val támogatott oktatás legújabb mérföldkövének számító eseményről

iBooks digitális tankönyvek a Nemzeti Tankönyvkiadótól

A fejlesztéssel lehetővé válik, hogy Magyarországon először egy új, digitális tananyagra alapozott oktatási módszertan keretében tanuljanak a diákok. Az új módszert az idei tanévtől kezdve elsőként az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának 8 D osztályában alkalmazzák a pedagógusok.

Idén tavasszal indította el az iBooks digitális tankönyvcsalád fejlesztését a piacvezető Nemzeti Tankönyvkiadó, az Eszterházy Károly Főiskola és a Szinva internet Informatikai Kft. A digitális tankönyveket az Eszterházy Károly Főiskola gyakorló iskolájának 8. D osztályos tanulói már idén szeptemberben használatba is vették.

A projekt keretein belül minden diák egy saját táblagépet használva vesz részt az órákon, ezen kívül pedig egy LCD kijelzővel rendelkező interaktív tábla segíti a pedagógusok munkáját, így Magyarországon először lehetővé vált, hogy általános iskolás diákok egy új, interaktív tananyagokra és táblagépekre alapozott oktatási módszertan keretében tanuljanak.

„A kísérletünk azt vizsgálja, hogy miként alkalmazhatók a táblagépek a mindennapi oktatásban, a digitális tananyagok milyen módon integrálhatóak a jelenlegi tanmenetbe, interaktív lehetőségeik hogyan segítik a jelenleg megszokott tanulási módszertanokat” – mondta el Dr. Kis-Tóth Lajos, az Eszterházy Károly Főiskola rektorhelyettese.

Összesen 11 tantárgyból - köztük matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, fizika, kémia, biológia, földrajz – készültek el az interaktív tananyagok. Tímár Miklós, a Nemzeti Tankönyvkiadó projektmenedzsere elmondta: „Az iBook Author program lehetőségeit kihasználva a hagyományos tankönyveket új formában jelenítettük meg, interaktív feladatokkal, animációkkal, önellenörző tesztekkel kiegészítve, melyeknek köszönhetően könnyedebbé, élvezhetőbbé válik a tanulás.”

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés egy szoros partneri együttműködés keretein belül jött létre, amelyhez a tankönyveket a Nemzeti Tankönyvkiadó, a digitalis-interaktív tartalomfejlesztést az Eszterházy Károly Főiskola szakemberei, míg a fejlesztésekhez szükséges kereteket és gyártói támogatást a Szinva internet Informatikai Kft. biztosítja.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborTovábbi információ >>> ntk Táblagép

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: