Feleltetőrendszerek - Feleltetőrendszerek

Mouse Mischief: Interaktív Microsoft PowerPoint bemutató távegérrel - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

A Mouse Mischief egy ingyenes Microsoft szoftver, amely beépülve az Office PowerPoint prezentációjába lehetővé teszi a tanárok számára, hogy interaktív bemutatókat készítsenek.

Izgalmas órák - feleltető rendszer az egerek árában

A  Mouse Mischieffel a tanárok feleletválasztós kérdéseket állíthatnak össze, és egyszerre több tanuló is saját egerét használva válaszolhat a kérdésekre. A vezetékes, vagy vezeték nélküli egerek a tanár számítógépéhez csatlakoznak.

A Mouse Mischieffel nem csak érdekessé, szórakoztatóvá tehetjük az órákat azáltal, hogy egy újszerű, interaktív módszerrel tanítunk, de a tanároknak egy alternatívát biztosít arra is, hogy olcsó vezetékes, vagy vezeték nélküli egereket használva kiváltsák a meglehetősen drága ún. feleltető rendszereket.

Roppant egyszerű működési elv

Működése nagyon egyszerű: telepítjük a Mouse Mischiefet, kinyitunk egy új, vagy régi prezentációt, ahol egy új eszkötár jelenik meg beépülve a PowerPointba. Ez lehetővé teszi a tanár számára, hogy interaktív elemeket adjon a prezentációhoz, többválasztós kérdéseket, vagy igen-nem kérdéspárokat.

Ezek után, ha kinyitunk egy prezentációt, a tanulók megkülönböztetett ikonú egereikkel válaszolhatnak a kérdésekre, így megkülönböztethetőek a kérdésekre adott válaszok. Miután minden tanuló megadta válaszait megjeleníthető egy grafikon, amely kiértékeli a válaszokat.

A diákok versenyét a tanár folyamatosan felügyeli

A Mouse Mischief nagy előnye, hogy lehetőséget ad a diákok közti versenyre, a kooperatív feladatokra, valamint a hasznos és szórakoztató játékokra is.

A tanári kontroll végig megmarad, mivel a tanár egy speciális kurzor segítségével teljesen átveheti az irányítást, lépegethet a diák között, megkezdheti a kiértékelést, elindíthaja az időmérőt, egyszóval mindig uralja a helyzetet, még akkor is, ha 25 diák kurzorja van egyszerre jelen.

Az alábbi linkre kattintva meg lehet tekinteni a Mouse Mischief demoját:


 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: