Interaktív eszközök - Interaktív oktatóeszközök

Tech-Prep - Pályaorientációs oktatórendszer nem csak szakközépiskolásoknak (1. rész)  - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésTech-Prep - Pályaorientációs oktatórendszer nem csak szakközépiskolásoknak (1. rész)

Napenergia-hasznosítás, robottechnológia, számítógépes tervezés és gyártás - néhány kedvelt terület amelyeket a pályaválasztás előtt álló tanulók gyakorlatias módon ismerhetnek meg az oktatórendszer segítségével.

Sorozatunk első részében összefoglaljuk a Tech-Prep főbb jellemzőit és használatának előnyeit.

A diákok praktikus, kézzel fogható ismeretekkel gyarapodhatnak a modern technológiák és az ipari eljárások területén a Degem Science és a Technology TP-2000 laboratórium közreműködésével.

Szimulációs oktatás - magas hatásfok, alacsony költség

Tech-Prep - Pályaorientációs oktatórendszer nem csak szakközépiskolásoknak (1. rész) Az interaktív eszközöknek, kapcsolódó berendezéseknek és a felhasználóbarát szoftvernek köszönhetően a tanulóknak jóval kevesebb időre van szükségük az elmélet elsajátításához, megértéséhez, s a majdani alkalmazási területek begyakorlásához. Mindez alacsony költségvetéssel kivitelezhető, hiszen az oktatórendszer fő jellegzetessége a szimulációkban rejlik.

A "Számítógéppel vezérelt laboratórium"-ban (Computer Managed Laboratory - CML) a Windows-alapú oktatási szoftver nemcsak az elméleti hátteret szolgáltatja, hanem a részletes kísérletek, szimulációk és irányított megfigyelések színterét is.

A számítógéphez kapcsolt berendezéseken végzett kísérletek körülményeit és meghatározó feltételeit a felhasználó kedve szerint állíthatja be. E virtuális környezetben kényelmesen végezhetők a mérések és tesztek, ennek megfelelően hamarabb elsajátíthatók a szükséges ismeretek, a gyakorlatról nem is beszélve.

A szakmai ismeretszerzéstől a karrierépítésig

A Tech-Prep segít megismerni a mindennapi emberi környezet tudományos és technológiai vonatkozásait, ezzel elősegítve az ipari jellegű szakmák presztízsének helyreállítását a tanulók karrierépítése során.

A diákok olyan széles alapú, átfogó, gyakorlatias ismereteket kapnak a modern technológiákról, amelyek hosszútávon – az esetlegesen szükséges pályamódosításokhoz is – kellő alapul szolgálnak.

Miközben egyre érthetőbbé válik az ipar meghatározó szerepe a technológia-orientált társadalmakban, a tanulók  nagyfokú jártasságra tehetnek szert a termékek és szolgáltatások előállítása során használt ipari eljárások területén.

Kreatív és gyors döntéseké a jövő

Tech-Prep - Pályaorientációs oktatórendszer nem csak szakközépiskolásoknak (1. rész) A gyártási folyamatokkal kapcsolatos kísérletek végzése során az oktatórendszer fejleszti a problémamegoldó-készséget, a kreativitást és a döntéshozó képességet, így segíti a tanulókat abban, hogy az előre meghatározott céljaikhoz vezető utat meg tudják tervezni.

Továbbá fejleszti a tanulók azon képességét, mellyel megértik a technológia és a tudomány közötti összefüggéseket, sőt alkalmazni is tudják az elméleti ismereteket technológiai rendszerek, vagy termékek működtetése, előállítása érdekében.

A gyakorlati problémák megoldásán keresztül a száraz tananyag kézzelfoghatóvá és megjegyezhetővé, a kapcsolódó szakterületek törvényszerűségei pedig maguktól értetődővé válnak. A bonyolult rendszereket egyszerű példák és szimulációk szemléltetik, melyek célirányosan világítanak rá a legfontosabb összefüggésekre.

Környezettudatos nevelés mellett számítógép-használati gyakorlat

Tech-Prep - Pályaorientációs oktatórendszer nem csak szakközépiskolásoknak (1. rész) Ami még különösen jó a Tech-Prep-ben, hogy felhívja a figyelmet a technológiai rendszerek és termékek fejlesztése során felmerülő emberi tervezési ismérvek, esztétikai tényezők, környezetvédelmi és biztonsági szempontok szemmel tartására.

A meglévő rendszerek továbbfejlesztésére tett javaslatok megvitatása team munkában történik, mely erősíti a kommunikációs és az együttműködési készségeket.

Tudományos-multidiszciplináris nézőpontból tekintve e virtuális laboratórium rámutat a számítógép modern technológiában betöltött alapvető szerepére. A számítástechnikai elméletek ismertetése mellett pedig fejleszti a számítógép-alkalmazások területén hasznosítható szakismereteket is.

Cikksorozatunk következő részében bemutatjuk a Tech-Prep mellett alkalmazható oktatási módszereket és a szoftver felépítését.

Bemutatjuk: Innovatív Oktatási Technológiák Kft. - Húsz éve az innovatív oktatásért - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés
Bővebb információ itt olvasható ite.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: