Vizuális kiegészítők - Dokumentumkamerák

Itt az első vezeték nélküli dokumentum kamera - a mozgás szabadsága AVerVision W30 Az AVerVision W30 a világ első, vezeték nélküli dokumentum kamerája, amely - mobilitásánál fogva - újabb alkalmazási, módszertani lehetőségeket hoz az oktatásba.

Mire jó a dokumentum kamera?

A dokumentum kamera nagyon hasznos tagja a digitális osztályterem IKT eszköz arzenáljának. Segítségével papíralapú dokumentumokat, írásvetítő fóliát, mozgóképet, térbeli tárgyakat, mikroszkopikus képeket, a számítógépen futó programokat ... vetíthetünk ki interaktív táblára, vetítővászonra, vagy másféle megjelenítő eszközre.

Mire használhatjuk a dokument kamerát?

A dokumentum kamera tipikus alkalmazásakor a tanár a - rendszerint a tanári asztalon álló - dokumentum kamera alá helyezi a kivetíteni kívánt dolgot (könyv, kísérleti bemutató...), így azt a kivetített képen minden tanuló jól fogja látni.

AVerVision W30 dokumentum kamera - Szabad mozgás az osztályban

AVerVision W30 vezeték nélküli dokumentum kamera 15 méteres hatótávolsággalAz AverVision W30 hordozható dokumentum kamerával még sokoldalúbbá tehető ez a folyamat, mivel a vezeték nélküli megoldásnak köszönhetően megszűnik az egy helyhez kötöttség, és a tanár a dokumentum kamerát az egész osztályban, 15 méteres hatótávolságon belül, szabadon áthelyezheti oda, ahol éppen valami fontos dolog történik.

Csoportmunka "élőben": fizika, kémia, művészetek...

Ez a lehetőség különösen jól jöhet például olyan kísérleteknél (fizika, kémia, biológia...), ahol a tanulók önállóan, vagy kisebb csoportokban dolgoznak saját helyükön egy feladaton, miközben a tanár, kezében a vezeték nélküli dokumentum kamerával körbejár, és egy-egy helyen megállva az egész osztálynak megmutatja, elemzi, stb. hogy ki hogy áll a projektjével...

Ugyanez elképzelhető egy rajzórán is, ahol így könnyen bemutatható ki hol tart a munkájával...

Párhuzamos vetítés - ketten a dokumentum kamera képen Párhuzamos vetítés - ketten a képen

Az AVerVision W30 dokumentum kamerával egyszerre két képet is tudunk vetíteni: a két részre bontott kivetített kép egyik felén mondjuk egy állókép látható a számítógépünkről, iPadünkről, míg a másik oldalon a kamera alá helyezett tárgy vagy éppen egy mozgókép látható.

Egy másik példa, - az előző rajzóránál maradva -, ha az egyik oldalon a lerajzolandó kép eredetijét látjuk, míg a kamerával körbe járva a másik oldalon megmutatjuk, és elemezzük, ki hogy áll a saját munkájával...

Hogy működik a vezeték nélküli dokumentum kamera?

Dokumentum kamera vezeték nélkülA vezeték nélkül, hordozható dokumentum kamera két egységből áll: maga a dokumentum kamera, amelynek nyaka összehajtható, és tároláskor - roppant praktikusan - az egész egy kis dobozzá csukható össze. A nyakon egy 3M pixel felbontású, CMOS szenzorral felszerelt, és kétirányban forgatható kamerafej található, amely full HD felbontású videók felvételére alkalmas.

A mindössze 1,6 kg súlyú dokumentum kamerában akkumulátor lapul, amely egy feltöltéssel 8 órás üzemidőt biztosít. A beépített memória önmagában is több száz fotó tárolására képes, de a memória tovább bővíthető max. 32GB-ig SD HC kártyával.

A kamerába épített jeladó 30 kocka/mp sebességgel továbbítja a kamera képét a vezeték nélküli kamerarendszer másik tagjához, a vevőegységhez.

AVerVision W30 - Drót nélküli dokumentum kameraA másik összetevő tehát a vevőegység, amely a biztonságosan és zavarmentesen fogadja 15 m, de ideális körülmények között akár 30 m távolról is a dokumentum kamera jeleit.

Ehhez az egységhez csatlakoztatható a projektor vagy más digitális megjelenítő eszköz (digitális TV. LCD monitor...), és ebben az egységben lettek elhelyezve a különböző vezérlő gombok is.

Mindentudó dokumentum kamera szoftver

A W30-as dokumentum kamera szoftvere önmagában is sok olyan effektet tud, ami jól használható az órai munkában. Ilyenek például a színes/fekete-fehér/negatív/tükrözés/forgatás/fagyasztás effektek, a különböző automata/manuális fehéregyensúly/exponálás/éjszakai..., vagy az egyes/sorozatfelvétel kamera üzemmódok.

Interaktív táblába integrálva

A kamera saját szoftverén túl, az AVerVision W30 modellel érkezik a magyar nyelvű A+ Interactive Software 2 is, amellyel jegyzetelni tudunk a kamera képére, sőt az ingyenes AVerVision Flash App telepítésével a vezeték nélküli dokumentum kamerát bármely interaktív tábla menürendszerébe is beépíthetjük, ami annyit jelent, hogy a dokumentum kamerát innentől kezdve akár az interaktív tábláról is vezérelhetjük!

AVerVision W30 interaktív tábla szoftverbe integrálva
 
Az AVerVision W30-as vezeték nélküli dokumentum kamerája új fejezetett nyitott az interaktív oktatástechnikai eszközök történetében. Mostantól kezdve az osztályterem bármely szegletében is folyjon a munka, a dokumentum kamera kivetített képén az egész osztály kényelmesen követheti az eseményeket - mindezt kellemetlen drótgubancok nélkül.

Mekka Interaktív Kft.További információ az AVerVision W30 dokumentum kameráról ITT >>>mekka-digital.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: